Anpassa hemsidan

Vårt målsättning är att göra den här hemsidan  tillgänglig för så många läsare som möjligt. Här kan du få en del praktiska förslag om hur du gör informationen tillgänglig på dina villkor.

Textstorlek

För att du inte ska behöva göra allt för många inställningar har vi valt ett typsnitt som är något större som standard  Radavståndet är  också lite mer tilltaget än normalt men du kanske ändå vill göra en del förändringar som passar för just dig.

Så här förändrar du textstorlek i de vanligaste webbläsarna.

    * I Internet Explorer gör du så här. Under menyn Visa i webbläsaren klicka på menyn Visa. Under textstorlek hittar du ett flertal olika textstorlekar som du kan välja mellan.

    * I Mozilla Firefox kan du göra på samma sätt som i Internet Explorer. Här kan du också påverka text storleken genom ditt tangentbord. Tryck ned tangenten Ctrl och sedan på + eller –-knappen så förändras textstorleken. Eller tryck ner Ctrl knappen och scrolla med den  mittersta mustangenten (hjulet).

    * Internet Explorer (version 7) finns ytterligare en möjlighet till att förstora texten genom ett zoomverktyg Du finner  inställningen för detta längst ned i högra hörnet på webbläsaren.

 

Anpassa hemsidan